Novinky

Spoločná dohoda posilní cezhraničnú spoluprácu v oblasti zdravotnej starostlivosti

Skupina AGEL na Slovensku a Dolnorakúska krajinská zdravotnícka agentúra podpísali memorandum o spolupráci, ktoré zabezpečí rýchlu a dostupnú zdravotnú starostlivosť pre pacientov v oboch krajinách. Týmto podpisom sa začala nová etapa cezhraničnej spolupráce medzi Slovenskom a Rakúskom, ktorá sa ukazuje ako dôležitý krok k posilneniu poskytovania lokálnej zdravotnej starostlivosti.

AGEL na Slovensku prevádzkuje 16 nemocníc, 2 polikliniky, 6 špecializovaných zdravotníckych zariadení, 14 lekární a ďalšie spoločnosti poskytujúce zdravotnícke služby na Slovensku. Cieľom skupiny je kontinuálny rozvoj jednotlivých nemocníc, čo vedie k zvyšovaniu kvality zdravotníckych služieb pre obyvateľstvo v jednotlivých regiónoch.

„Sme nesmierne radi, že naša dohoda o spolupráci môže prispieť k zlepšeniu zdravotnej starostlivosti o pacientov v oboch krajinách. Teraz máme jedinečnú príležitosť spoločne diskutovať o najnovšom vývoji a inováciách a spolupracovať na ďalšom rozvoji zdravotníckych služieb v oboch krajinách,“ zdôraznil medicínsky riaditeľ spoločnosti AGEL SK, Dr. Waldemar Krzysztof Kmiecik, MPH, MSc. „V rámci podpisu memoranda o spolupráci sme mali možnosť absolvovať prehliadku Univerzitnej nemocnice v St. Pöltene a musím povedať, že verím, že naša spolupráca bude pre nás rovnako prínosná,“ dodal Waldemar Krysztof Kmieck.

„Prostredníctvom iniciatívy Healthacross udržuje Dolné Rakúsko už mnoho rokov úzke vzťahy so susednými regiónmi v Českej republike, na Slovensku a v Maďarsku. Táto spolupráca sa neustále rozvíja a zároveň sa tešíme na nové partnerstvá. Naším cieľom je trvalo zlepšovať zdravie a kvalitu života občanov v prihraničných regiónoch. Vďaka intenzívnej výmene odborných znalostí a cielenému nadväzovaniu kontaktov môžeme efektívnejšie využívať potenciál a podporovať inovatívne liečebné metódy, čo nakoniec vedie k lepšej starostlivosti o pacientov.,“ vysvetľuje Ludwig Schleritzko, krajinský radca pre financie a nemocnice, ktorý privítal zástupcov skupiny AGEL SK v Univerzitnej nemocnici v St. Pöltene.

V rámci Interreg projektu Bridges for Birth boli podniknuté prvé kroky k cezhraničnej spolupráci v oblasti zdravotníctva medzi Dolným Rakúskom a Slovenskom. Táto spolupráca sa teraz rozširuje, aby sa zabezpečila optimálna zdravotná starostlivosť pre obyvateľov prihraničných regiónov a pre obe krajiny predstavuje potenciál spolupráce aj s ďalšími susednými krajinami.


Popis fotografie:

Zľava: Dr. Markus Klamminger,pre medicínu a ošetrovateľstvo, NÖ Landesgesundheitsagentur,
DI Alfred Zens, MBA, člen predstavenstva, NÖ Landesgesundheitsagentur,
DI Ludwig Schleritzko, krajinský radca pre financie a nemocnice (v rámci spolkovej krajiny Dolné Rakúsko),
Mgr. Jakub Rybár, riaditeľ Vzdelávacieho, vedeckého a výskumného inštitútu AGEL,
Mgr. Andrej Šlosár, MPH, riaditeľ odboru dotačných projektov AGEL SK,
Dr. Waldemar Krysztof Kmiecik, MPH, MSc., medicínsky riaditeľ AGEL SK

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
[email protected]

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL

Sme členom skupiny AGEL, najúspešnejšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

AGEL (cz) / AGEL (sk)

Katalog AGEL
Časopis Náš AGEL