Novinky

V nemocnici AGEL Žiar nad Hronom sa konal ultrazvukový seminár

V Nemocnici AGEL Žiar nad Hronom sa konal ultrazvukový seminár určený pre lekárov v špecializovanom odbore rádiológia. Odborné podujatie bolo organizované pod záštitou Vzdelávacieho, vedeckého a výskumného inštitútu AGEL, AGEL SK a Nemocnice AGEL Žiar nad Hronom. Hlavnou témou seminára bola budúcnosť a nové trendy v sonografii.

„Ultrasonografia je moderná neinvazívna diagnostická metóda. Do medicíny bola zavedená približne pred 50-timi rokmi. Ako celá medicína, aj ultrasonografia prechádza vývojom. Preto sa tešíme zo spolupráce so Vzdelávacím, vedeckým a výskumným inštitútom spoločnosti AGEL, vďaka ktorému sme mohli byť súčasťou organizovania seminára pre lekárov zo širšieho územia Slovenska na túto dôležitú tému,” uviedol riaditeľ nemocnice Žiar nad Hronom Ing. Ivan Mokrý, MPH.
 
V rámci odborného seminára bola okrem teoretickej časti aj praktická. Lekári si v spolupráci s odbornými špecialistami spoločnosti Mindray a TradeMedical mohli vyskúšať špičkové sonografické prístroje na diagnostiku, napríklad vyšetrenie ciev, brucha, pľúc, perikardu, demonštráciu nových dopplerovských techník zobrazovania – mikrovaskularizáciu a 3D akvíziciu obrazu.

 

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL

Sme členom skupiny AGEL, najúspešnejšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

AGEL (cz) / AGEL (sk)

Katalog AGEL
Časopis Náš AGEL