Novinky

Vzdelávací, vedecký a výskumný inštitút AGEL: „Investície do vzdelávania sú investíciou do budúcnosti.“

Vzdelávanie je kľúčovým nástrojom pre odbornosť a zručnosť študentov a budúcich lekárov vo všetkých oblastiach. Cieľom Vzdelávacieho, vedeckého a výskumného inštitútu AGEL v oblasti zdravotníctva je profesionálny rozvoj budúcich odborníkov. Inštitút preto privítal možnosť zúčastniť sa zápisu prvákov Lekárskej fakulty UK v Bratislave. V spolupráci so študentským spolkom Bratislavský spolok medikov, Vzdelávací, vedecký a výskumný inštitút AGEL a AGEL Merea v deň zápisu uskutočnili na pôde lekárskej fakulty UK v Bratislave praktické ukážky poskytovania prvej pomoci.

Význam inštitútu v skupine AGEL sa prejavuje v niekoľkých oblastiach, ktoré sú dôležitým prínosom pre rozvoj študentov a odborníkov v zdravotníctve. “Vzdelávací, vedecký a výskumný inštitút AGEL dlhodobo vytvára všestrannú podporu vzdelávania v oblasti medicíny, zdravotnej starostlivosti a riadenia zdravotníctva. Sme partnerom aj pre mladých zdravotníkov. Vzdelávanie inštitútu patrí k základným pilierom našich aktivít, pričom študentom lekárskych a nelekárskych odborov ponúkame aj štipendijné programy. Z toho dôvodu nás teší, že môžeme byť súčasťou dôležitého dňa začiatku štúdia medikov a participovať našou odbornosťou aj na týchto aktivitách,“ povedal PhDr. RNDr. Andrej Kováč PhD. MPH, riaditeľ inštitútu.

Ukážky poskytovania prvej pomoci zastrešila spoločnosť AGEL Merea, najväčší prevádzkovateľ dopravnej zdravotnej služby na Slovensku a vyhľadávaný školiteľ zdravotníckych pracovníkov v rámci sústavného vzdelávania v študijnom programe Neodkladnej podpory životných funkcií. Kladie dôraz aj na vzdelávanie laikov v kurzoch prvej pomoci, čím v našej spoločnosti prispieva k zvyšovaniu úrovne zdravotnej gramotnosti. „Už počas podujatia Fresher's Day naši školitelia zaujali viac ako 350 študentov ukážkami poskytovania prvej pomoci. Pomohli im uvedomiť si význam rýchlej reakcie a správneho postupu v kritických situáciách. Vzdelávanie v oblasti prvej pomoci je neoceniteľným prínosom, ktorý môže zachrániť životy a pozitívne ovplyvniť zdravie našich komunít. Naším cieľom je inšpirovať študentov a poskytnúť im praktické zručnosti, ktoré sa im budú hodiť nielen v profesionálnom živote, ale aj v každodenných situáciách,“ hovorí hlavný inštruktor Edukačno – tréningového centra AGEL Merea, Bc. Miroslav Nagy, dipl.z.z..

Vzdelávací, vedecký a výskumný inštitút AGEL spolu s partnermi budú aj naďalej podporovať a iniciovať vzdelávacie aktivity, ktoré posilnia zručnosti a vedomosti nielen u mladých ľudí a budúcich lekárov, pretože sú presvedčení, že investície do vzdelávania sú investíciou aj do budúcnosti.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
[email protected]

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL

Sme členom skupiny AGEL, najúspešnejšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

AGEL (cz) / AGEL (sk)

Katalog AGEL
Časopis Náš AGEL